Кадър: Нова Тв, архивПредседателят на Българския фармацевтичен съюз и бивш директор на Агенцията

...
Кадър: Нова Тв, архивПредседателят на Българския фармацевтичен съюз и бивш директор на Агенцията
Коментари Харесай

Обвиниха председателя на фармацевтичния съюз за всяване на паника

Кадър: Нова Тв, списък

Председателят на Българския  фармацевт ичен  съюз  и някогашен шеф на Агенцията по медикаментите проф.  Асена Стоименова  е била упрекната по текст от Наказателния кодекс, с който се санкционира всяването на  суматоха , разгласи самата тя в известие до медиите, написа dunavmost.com.

В него тя е безапелационна, че, като представител на  фармацевт ите у нас, в свои медийни участия е повдигнала значими за обществото въпроси по време на пандемията.

„ Информирам българското общество за значими въпроси – презапасяването с лекарствени артикули, нуждата от рецепта при разпределяне на медикаменти по лекарско наставление, нуждата от еластичност на законодателството и възможност от дефицит на избрани медикаменти. Също по този начин молих за човещина в работата на контролните институции при опазване на потенциала им за надзор “, написа Стоименова.

Тя отбелязва и че оповестените като борба със спекулата инспекции на аптеките от няколко институции по едно и също време е довело до усложнения при обслужването на жителите.

„ Да се приравни даването на справедлива информация по отношение на вероятни обстановки в лекарствоснабдяването, които са предотвратими и решими, поднесена по несъмнено уравновесен метод, учредено на разбори, рекомендации от Световната здравна организация, Европейска комисия, Европейска организация по медикаментите и други източници към погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, значи жестоко тъпчене на правилата залегнали в Закона за нормативните актове “, акцентира проф. Стоименова.

Тя отбелязва и че, по логиката на прокуратурата, би трябвало да бъде упрекнат и началникът на Европейската организация по медикаментите, тъй като и тази институция е съобщавала за дефицит на медикаменти.

„ Независимо, че не можем да се придвижваме и събираме свободно и всекидневието ни е променено фрапантно, към момента можем да разсъждаваме и мислим сериозно. Очевидно е, че сме изправени освен пред пандемия от COVID-19, само че и пред нещо доста по-различно от битката с вирус – рецесия, която не е здравна и с доста по-дългосрочни последствия. И по какъв начин ще я назовем? “, приключва позицията си проф.  Асена Стоименова .

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР